DENEME SINAVLARI Resim

DENEME SINAVLARI

2022 - 2023 YKS, TYT, AYT, LGS  DENEME SINAVLARI 


Deneme Sınavlarına Nasıl Çalışılır?

LGS, AYT ve TYT’de başarılı olmak için nasıl ki uzun uğraşlar veriyorsanız deneme sınavları da düzenli çalışmalarınızın sonuçlarını aldığınız sınavlardır. Bu yüzden deneme sınavlarına çalışmak için de pek çok soru çözülmeli ve tekrar yapılmalıdır. Deneme sınavına çalışmak için yapmanız gerekenleri şu şekilde maddeler halinde sıralayabiliriz;

·         Bolca soru çözmelisiniz.

·         Konu tekrarı yapmalısınız.

·         Eksik konularınıza yoğunlaşmalısınız. 

·         Evde soru çözerken süre tutmalısınız.

·         Özellikle paragraf soruları gibi zaman alan konularda kendinizi hızlı olmaya teşvik etmelisiniz.

·         Bol bol kitap okumalısınız. 

Deneme Sınavında Soru Çözmek İçin Taktikler

1. Soru Kitapçığı Üzerinde Kodlamalar Yapın

Kendinize bir sistem belirleyin. Örneğin; doğru cevap verdiğinize emin olduğunuz sorular için yıldız, boş bıraktıklarınız için yuvarlak ve ikilemde kaldıklarınız için kare sembolünü kullanarak soru kitapçığını işaretlerin. Daha sonra bu sınav sonu kontrolü yaparken işinize yarayacaktır. 

2. Eleyerek Gidin

Sorulan soruya cevap olamayacak şıkları eleyerek soruyu çözün. Böylece cevaba daha kolay odaklanabilirsiniz. 

3. Zamanla İlgilenmeyin

Sürekli kaç dakikanızın kaldığı ile ilgilenmek size zaman kaybettirecektir. Hızlı olun ama bu hızınızı kontrol etmeye çalışmadan soru çözmeye odaklanın. 

4. Yorulduğunuzda Mola Verebilirsiniz

Sürekli bir şeye odaklanmak zihninizin dağılmasına neden olabilir. Bu yüzden 10 saniye gibi küçük molalar vermek zihninizi yeniden toparlamanıza yardımcı olacaktır. Bu sürenin uzamamasına dikkat edebilirsiniz. 

5. Bir Soruya Gereğinden Fazla Zaman Ayırdığınızda Onu Geçin

Soruya yeterince zaman ayırdıysanız ve hala bir cevap bulamadıysanız soruyu geçmelisiniz. Vaktiniz kalırsa soruya yeniden bakabilirsiniz. 

6. Bölüme Başlamadan Önce Hızla Bölümü İnceleyin

Böylece testin yapısına hakimiyet kurabilirsiniz. Soruların uzunluk durumları, soru içindeki şekiller ya da soru sayısı gibi faktörler karşısında hazırlıklı olursunuz.